Advies donderdag 21 maart. Vaste contracten winnen nu vaak ten opzichte van dynamische contracten: hoewel er steeds meer zonnestroom komt, is het stroomtarief iets hoger. Dit wordt mede gedreven door een hogere gasprijs. Door de extra kosten voor zonnepanelen is een dynamisch contract soms toch de juiste keuze in geval van zonnepanelen.

De keuze is ook afhankelijk van de hoogte van het verbruik, en vooral de verbruiksmix tussen stroom en gas én zeker ook de persoonlijke voorkeur. Heb je op dit moment een dynamisch contract? Dan is blijven zitten altijd een optie, zie de prijsdetails hieronder. De persoonlijke voorkeur voor vastigheid, dat wil zeggen duurder maar meer zekerheid, versus dynamisch, dat wil zeggen meer voordeel maar ook meer onzekerheid, is uiteindelijk vaak doorslaggevend. Let bovendien goed op alle algemene overstapadviezen.

Energiemarkt stabiel. De energiemarkt is nog steeds vrij rustig, een paar cent omhoog of naar beneden. Dit geldt zowel nu als in de toekomst en voor zowel gas als stroom.

Meld je aan via joost@myjoost.nl en MYJOOST zoekt precies voor je uit wat voor jouw situatie meest voordelig is.

PS: het nieuwsoverzicht staat hier.