Advies. Dynamische contracten en vaste contracten blijven ‘nek aan nek’. Door de ‘boetes’ voor zonnepanelen, is dynamisch vaker de juiste keuze in geval van zonnepanelen. Ook is de keuze afhankelijk van de hoogte van het verbruik, en dan vooral ook de verbruiksmix tussen stroom en gas.

De persoonlijke voorkeur voor vast (duurder, maar meer zekerheid), of juist dynamisch (voordeel, maar meer onzekerheid), doorslaggevend voor de keuze.

(Heb je geen idee wat een dynamisch contract of vast contract is of wat verbruiksmix betekent? Meld je aan bij joost@myjoost.nl!)

Ongewijzigde Energiemarkt. De energiemarkt is stabiel. Prijzen over een jaar zijn iets, maar niet veel, hoger dan prijzen vandaag. Dit geldt voor zowel gas als stroom.

Nieuws van de dag: ACM waarschuwt marktpartijen voor mogelijke manipulatie op de groothandelsmarkt voor energie | ACM.nl – heel serieus nieuws en goed dat er een ACM is!

En het mag officieel niet, maar dit gaat zeker gebeuren: Direct stroom delen met je buren? Dat kan met Energiewet nog niet (businessinsider.nl)