Zakelijk contract op woonhuis? Dat kan en moet goedkoper

 In News

Regelmatig is in het nieuws en op sites te lezen dat zakelijke (MKB-)ondernemers door energiebedrijven worden benaderd om ook thuis een zakelijk energiecontract af te sluiten. Een zaak vol addertjes onder het gras, want in de regel is een zakelijk contract nooit goedkoper en volgens de ACM – de Autoriteit Consument en Markt – mag een zakelijk contract helemaal niet voor een woonhuis worden afgesloten. Oftewel: let op!

MYJOOST zocht het uit en adviseert: sluit GEEN zakelijk energiecontract af voor uw woonhuis. Om drie redenen.
1. Zakelijke energietarieven zijn niet goedkoper, ze worden u alleen gepresenteerd zonder BTW. Een particulier contract heeft goedkopere tarieven.
2. U heeft geen zakelijk contract nodig om de btw te kunnen verrekenen. Als u in uw situatie de btw mag aftrekken, mag dit ook met een particulier contract.
3. Een zakelijk contract heeft slechtere voorwaarden dan een particulier contract.

Heeft u nog een lopend contract? De ACM geeft aan dat een zakelijk contract voor een woonhuis gezien moet worden als een particulier contract. Het is wel tijd om na te gaan of u op kortere of langere termijn niet goedkoper uit kan zijn.

Meld u aan bij MYJOOST om uw mogelijkheden te onderzoeken.

 

    Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/wp-content/themes/jupiter/framework/helpers/image-resize.php on line 134 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/wp-content/themes/jupiter/framework/helpers/image-resize.php on line 134
    Recent Posts

    Leave a Comment